Äppelpajsfyllning

En amerikansk äppelpajsfyllning som är galet god.

1½ liter tärnade äpplen
4 msk citronsaft
2½ dl socker, beroende på äpples söthet, efter smak
4 matskedar majsena
1 tsk muskotnöt
2 tsk kanel, till din smak
5 dl äppelmust
Stänk citronsaft över äpplena i en gryta.
Blanda nästa fyra ingredienser och blanda sedan ner i de tärnade äpplena.
Blanda väl.
Lägg till mycket varm must (micra i 2 minuter) koka, rör om hela tiden tills det tjocknar.
Ta bort från värme och kyl ner.Gör den pajdeg du gillar och fyll pajformen täck med deglock
baka pajen enligt deg recept längst ner i ugnen i 10 minuter innan du flyttar upp formen till mitten där den får gå klart i ytterligare ca 20 min.(Pajen är klar när det bubblar om äppelfyllningen).


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *