Rödbetshjärtan med ädelostkräm och baconchips, perfekta som plockmat.
250 g färdiga förkokta rödbetor som du skivar och delar till munsbitar. Jag använde pepparkakshjärtan för lagom storlek (inte ”No waste” matlagning).
1 tsk olivolja
havssalt
150 g ädelost
6 msk crème fraiche
1 pkt bacon
gräslök, till garnering
1 tsk olivolja
havssalt
150 g ädelost
6 msk crème fraiche
1 pkt bacon
gräslök, till garnering
- Mixa ihop ädelost och crème fraiche till en kräm.
- Fyll en spritspåse och kyl krämen.
- Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- När de svalnat ska de kännas som knapriga chips.
- Skär rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor, som du sedan skär till munsbitsstora bitar.
- Häll en tsk olivolja i stekpannan.
- Stek och salta med havssalt
- Låt rödbetorna svalna ordentligt (annars smälter ostkrämen och rinner)
- Toppa med ädelostkräm och bacon.
- Garnera med gräslök.