Smaskig helgrätt men enkel nog för att lagas på en vardag.
600 gram kycklingfilé
1 msk smör
2 små rödlökar
1 ½ dl grädde
1 dl vatten
en kruka salvia (Grovhackad)
1 grönsaksbuljongtärning
2 röda äpplen skivade
25 gram kallt smör (ska hyvlas ovanpå)
salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen koka den under tiden du tillreder kycklingen.
- Skala löken och klyv den i klyftor.
- Salta och peppra kycklingen och bryn den sedan i smör på båda sidorna så att den får färg.
- Lägg över i en ugnsform.
- Fräs löken i stekpannan och tillsätt sedan grädde, vatten, salvia och buljongtärning. Låt det koka upp.
- Under tiden såsen kokar upp skivar du äpplena och lägg dem runtom kycklingfiléerna i formen.
- Häll över såsen och hyvla på smör.
- Tillaga i ugnen i 20-25 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur som gått över 72 °C.
- Pressa potatisen och servera med kycklingen.