Variant på Operakällarens klassiker skapad av Werner Vögeli.
1 ägg
1 msk rödvinsvinäger eller annan ljus vinäger (ej balsam vinäger som är för söt och färgar)
1 tsk Graveleijsenap
½ tsk senapsfrö hela
1 dl olja
1 dl crème fraiche
1 liten pressad vitlöksklyfta
½ krm svartpeppar
½ tsk salt
2 msk hackad gräslök
Lägg ägget i kokande vatten och koka 2½-3 minuter. Kyl med vatten och skala.
Mixa sönder ägget med stavmixer och blanda med vinäger, senap och olja olja i en halv minut.
(Alternativt blanda ägget med vinäger, senap och olja olja. Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås).
Vispa i crème fraiche och smaksätt med pressad vitlök, peppar, salt och gräslök.
Låt stå i kylen och stelna samt mogna i smak.

