70 och 80-tals mat = mat med frukt i!
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 påse fryst ananas (350 gram)
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 1 msk vindaloo curry
- 500-600 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl riven ost (präst)
Servera till
- 4 port ris
- 1 röd paprika hackad
- 1 påse finbladig salladsmix
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tina ananasen
- Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry.
- Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
- Skär kasslern i små kuber. Blanda kassler, ananas och grönsakerna.
- Vispa grädden och blanda den med chilisås.
- Bred chiligrädden över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera kasslern med ris och sallad.


