Blomkålssoppa med Thai-tvist.

Mustig sopppa med sting i.

Soppa
  • 1 st Blomkål Färsk (1 kg)
  • 300 g snacksmorötter (2 påsar)
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 4-5 msk grovt riven ingefära ingefära
  • 60 g Purjolök
  • 3 msk Olivolja
  • Salt (jag använder havssalt)
  • Svartpeppar Finmalen
  • 5 dl Vatten
  • 3 Kycklingbuljongtärningar
  • 800 ml Kokosmjölk (2 burkar)
  • 1 tsk Currypasta
  • 2 tsk Honung Flytande
  • 3 st Lime
  • Koriander efter smak (Jag har massor med fryst)
Topping
  • 1 st kruka Koriander – färsk
  • 1 påse Jordnötter osaltade
  • Purjolök finhackad.
  • Lite blomkål
  • Ist Lime i klyftor
 

Soppa:

Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg undan 6 buketter åt sidan till toppingen. Skär morötterna i bitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
Skär purjon i mindre bitar (spara en bit till toppingen).
Fräs alla grönsaker. Salta och peppra.
Tillsätt vatten och buljong.
Häll i kokosmjölk och tillsätt 1 tsk currypasta, koriander, honung och pressad limesaft.
Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av soppan med salt och peppar.

Topping:

Stek blomkålsbuketterna i lite olja.
Hacka jordnötterna i en hackburk.
Klipp ner koriandern.
Hacka purjon .
Servera och toppa med blomkål, jordnötter, purjolök, och koriander.

 

Cias Cajun Gumbo

Gumbo är en soppa eller gryta skapad med valfri kombination av nötkött, fläsk,fågel, färska skaldjur, korv och grönsaker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *