Mustig sopppa med sting i.
- 1 st Blomkål Färsk (1 kg)
- 300 g snacksmorötter (2 påsar)
- 2 st klyftor Vitlök
- 4-5 msk grovt riven ingefära ingefära
- 60 g Purjolök
- 3 msk Olivolja
- Salt (jag använder havssalt)
- Svartpeppar Finmalen
- 5 dl Vatten
- 3 Kycklingbuljongtärningar
- 800 ml Kokosmjölk (2 burkar)
- 1 tsk Currypasta
- 2 tsk Honung Flytande
- 3 st Lime
- Koriander efter smak (Jag har massor med fryst)
- 1 st kruka Koriander – färsk
- 1 påse Jordnötter osaltade
- Purjolök finhackad.
- Lite blomkål
- Ist Lime i klyftor
Soppa:
Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg undan 6 buketter åt sidan till toppingen. Skär morötterna i bitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
Skär purjon i mindre bitar (spara en bit till toppingen).
Fräs alla grönsaker. Salta och peppra.
Tillsätt vatten och buljong.
Häll i kokosmjölk och tillsätt 1 tsk currypasta, koriander, honung och pressad limesaft.
Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av soppan med salt och peppar.
Topping:
Stek blomkålsbuketterna i lite olja.
Hacka jordnötterna i en hackburk.
Klipp ner koriandern.
Hacka purjon .
Servera och toppa med blomkål, jordnötter, purjolök, och koriander.