Lite lyxmat, köp Entrecôte på bit så blir det både bättre och billigare.
1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 st rödlök, finhackad
3 msk dill, hackad
Dressing:
1,5 msk gravelij senap
2,5 msk pressad citron
1,5 msk vatten
1,5 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten.
Vispa sist i oljan, lite i taget.
Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.
Rör ihop potatisoch dressingen.
Snäpp av den nedre grova delen på sparrisen.
Torr stek sen sparrisen i torr panna med lite havssalt, avsluta stekningendroppa påen gnutta olja.
Dela sparrisen i mindre bitar.
Lägg undan lite dill för dekoration på toppen
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill.
Byt gärna till en ren skål och toppa med den sparade dillen.