Getost och rödbetsfyllda färsbiffar med sherryhonungssås

Vi köpte Labneh för vi tyckte det lät spännande. Sen gällde det att använda det också. Så Jag hittade på ett recept som vart värt att spara.

Biffar:
500 gram köttfärs
250 gram Förkokta rödbetor
En kruka Persilja
250 gram Chevré eller annan liknande getost. Jag använde Labneh naturell som är get yoghurtbollar
3 äggulor.
Salt och peppar
Smör till stekning
Sås
Köttbuljongtärning
3 dl grädde
1 msk honung
salt
peppar
Några droppar sherryvinäger
Riv chevré och rödbetor
Hacka persilja
Dela äggen
Blanda allt med färsen glöm inte att salta och peppra i smeten.
Stek biffarna så de får yta salta och peppra på båda sidorna.
Låt biffarna gå klart i ugnen.

Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt puttra ihop med grädden.
Ha i honungen honung och några droppar sherryvinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med någon typ av potatis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *