Kasslerpaj

[one_third class=”” last=”no” ]
Pajdeg:
210 gr vetemjöl
100 gr smör
1 äggula
1 msk olja
3msk vatten
[/one_third]
[one_third class=”” last=”no” ]
Fyllning:
500 gr kassler
200 gr brocolli
1 burk majs
0,5 tsk svartpeppar
200 gr riven ost
[/one_third]
[one_third class=”” last=”yes” ]
Äggstanning:
4st ägg
2 dl gräddfil
1,5 dl
mjölk
[/one_third]

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°
  • Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
  • Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
  • Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
  • Lägg i hälften av kasslern
  • Lägg i majs och brocolli
  • Lägg på resten av kasslern
  • Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg)
  • Låt pajen vila i 10-15 min innan servering.

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *