Saftiga kycklingfärsbiffar smaksatta med mango chutney, äpple och curry.
4 portioner ris se förpackning
salladsmixKycklingbiffar
salladsmixKycklingbiffar
500 g kycklingfärs
2 äpple, grovt rivet, (Syrligt typ Granny Smith)
1 msk curry
½ dl mango chutney
1 tsk salt
2 tsk olja till stekning
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl grädde
½ msk citronsaft
- Koka riset
- Riv ett äpple och blanda med curry, mango chutney, färs och salt.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
- Forma färsblandningen med em matsked mot handen till ägg form.
- Låt färssmeten få en ljus stekyta på båda sidor.
- Häll på vatten och smula ner buljongtärningen, koka upp
- Häll i grädden och låt det sjuda i 8-10 minuter.
- Tärna ett äpple till små fina tärningar och blanda med citronsaften så att de inte mörknar.
- Strö över äpplet vid servering
Servera med ris och machésallad.