Kycklingfärsbiffar med äppelcurrysås

Saftiga kycklingfärsbiffar smaksatta med mango chutney, äpple och curry.

4 portioner ris se förpackning
salladsmixKycklingbiffar

500 g kycklingfärs
2 äpple, grovt rivet, (Syrligt typ Granny Smith)
1 msk curry
½ dl mango chutney
1 tsk salt
2 tsk olja till stekning
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl grädde
½ msk citronsaft

  1. Koka riset
  2. Riv ett äpple och blanda med curry, mango chutney, färs och salt.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
  4. Forma färsblandningen med em matsked mot handen till ägg form.
  5. Låt färssmeten få en ljus stekyta på båda sidor.
  6. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen, koka upp
  7. Häll i grädden och låt det sjuda i 8-10 minuter.
  8. Tärna ett äpple till små fina tärningar och blanda med citronsaften så att de inte mörknar.
  9. Strö över äpplet vid servering

Servera med ris och  machésallad.



Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *