Kan förberdas innan långt innan den ska serveras vilket är toppen om man ska få besök.
Det här behöver du
200 g Philadelphiaost
4 msk florsocker
¾ tsk Kalabrienlakritspulver, finmalt
1½ tsk äkta vaniljsocker
2 ½dl grädde, flytande
Bragokex, smulade
4 msk florsocker
¾ tsk Kalabrienlakritspulver, finmalt
1½ tsk äkta vaniljsocker
2 ½dl grädde, flytande
Bragokex, smulade
Till såsen
200 g hallon, frysta – sedan upptinade
1½ tsk florsocker
200 g hallon, frysta – sedan upptinade
1½ tsk florsocker
Gör så här
- Smula ner Bragokexen.
- Vispa ihop Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
- Tillsätt sedan grädden i philadelphiavispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
- Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast.
- Lägg svalt i kyl fram till servering.
- Tina de frysta hallonen
- Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret samtidigt som hallonen mosas genom silen.
- Använd en sked och tryck ut all saft.
- Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
- Släng kärnorna som finns kvar i silen.
Fördela ut Bragokross i några fins glas.
Spritsa ut lite chesecakefyllning och varmva med en omgång kexsmulor.
Skeda över lite hallonsås, dekorera gärna desserten med saltlakritsströssel.