Pajdeg:
210 gr vetemjöl
100 gr smör
1 äggula
1 msk olja
3msk vatten
Fyllning:
500 gr gravad lax
400 gr fryst spenat i kuber
1 röd paprika
0,5 tsk vitpeppar
1 dl dill, hackad
200 gr riven västerbotten
Äggstanning:
4st ägg
2 dl gräddfil
1,5 dl
mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°
- Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
- Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.Tryck ut den i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
- Lägg i laxen i laxrosor
- Lägg på halva spenatkuber och skivad paprika.
- Blanda vitpeppar dill och västerbotten
- Vispa ihop äggstanningenoch häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg)
- Låt pajen vila i 10-15 min innan servering.