Ibalnd blir det rätt när det blir fel. Jag råkade beställa 51 lime istället för 5. Då får man hitta på något att göra av dem. Det gick åt st till det här receptet.
Botten:
70 gram smör
12 Digestive kex
Cheesecake:
- 600 gram philadelphiaost.
- 2 ½ dl socker
- 2 ½ gräddfil
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk rivet limeskal
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1/8 tsk salt
- 3 stora ägg
- 1,25 dl färskpressad limejuice
- Lime skivor
Kör kex och smör i en mixer tills set är pulvriserat och blandat
Tryck ihop smulorna i botten på en rund kakform med avtagbara kanter.
Lägg osten i en stor skål; slå med en mixer vid medellång hastighet tills den är jämn.
Tillsätt socker och nästa 5 ingredienser (t.o.m. salt); vispa hårt.
Tillsätt ägg, 1 åt gången, vispa hårt efter varje tillsatt ägg.
Tillsätt limejuice, vispa på låg hastighet tills allt har blandats.
Häll smeten över digestivesmulbotten.
Placera fjäderformspannan i en ugnspanna.
Häll i tillräckligt med varmt vatten för att komma halvvägs uppåt av fjäderformen.
Baka på 175 ° i 65 minuter eller tills mittpunkten knappt rör sig när man rör pannan.
Stäng av ugnen; låt svalna i stängd ugn 30 minuter.
Ta ut kakan från ugnen; Kör en kniv runt utsidan.
Låt svalna till rumstemperatur.
Täck och kyl minst 8 timmar.
Garnera med lime