Smarrigt recept som även kan göras på frysta musslor.
Tillagningstid 20 min
4 portioner
4 portioner
- 1 kg färska blåmusslor
- 400 g spagetti
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 msk smör
- 2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl grädde
- 5 dl hackad dill
Gör så här:
- Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”.
- Släng de trasiga.
- Koka pastan enl anvisning på paketet.
- Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.
- Tillsätt musslorna och rör ett varv.
- Häll på vin och vatten.
- Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig).
- Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. (Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen).
- Smula ner buljongtärningen i kastrullen.
- Häll på grädden.
- Låt såsen koka ihop ca 10 min.
- Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill.
- Servera direkt.