Stekt tonfisk med mangosalsa

Otroligt fräsch och somrig rätt. Tonfisken funkar även på grillen.

Ingredienser mangosalsan
2 portion
• 2 färsk tonfisk, ca 150 g styck
• 1 pkt mango (ICAs tärnade i låda)
• 3 avocado
• 1 liten rödlök finhackad
• 15 körsbärstomater
• 1 kruka färsk koriander
• 1-2 Pressade lime
• Olivolja
Ingredienser tonfisken
• 1 tsk hackad fryst röd chilli till tonfisken
• 1-2 lime pressad lime ( spar några bitar till servering (gott att pressa på fisken)
• Olivolja
• Salt och peppar

 

 

 

 
Så här gör du

1. Marinera tonfiskskivorna i lite limesaft, salt, peppar och skivad chillipeppar i någon timme.
2. Hacka upp alla ingredienser till salladen och blanda om.
3. Stek på hög värme i 30-40 sekunder på varje sida. Innertemperaturen ska vara 31 grader. Kör du den för länge blir den torr och tråkig.
4. Avsluta med att klämma över lite lime och njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *