Otroligt fräsch och somrig rätt. Tonfisken funkar även på grillen.
Ingredienser mangosalsan
2 portion
• 2 färsk tonfisk, ca 150 g styck
• 1 pkt mango (ICAs tärnade i låda)
• 3 avocado
• 1 liten rödlök finhackad
• 15 körsbärstomater
• 1 kruka färsk koriander
• 1-2 Pressade lime
• Olivolja
2 portion
• 2 färsk tonfisk, ca 150 g styck
• 1 pkt mango (ICAs tärnade i låda)
• 3 avocado
• 1 liten rödlök finhackad
• 15 körsbärstomater
• 1 kruka färsk koriander
• 1-2 Pressade lime
• Olivolja
Ingredienser tonfisken
• 1 tsk hackad fryst röd chilli till tonfisken
• 1-2 lime pressad lime ( spar några bitar till servering (gott att pressa på fisken)
• Olivolja
• Salt och peppar
• 1 tsk hackad fryst röd chilli till tonfisken
• 1-2 lime pressad lime ( spar några bitar till servering (gott att pressa på fisken)
• Olivolja
• Salt och peppar
Så här gör du
1. Marinera tonfiskskivorna i lite limesaft, salt, peppar och skivad chillipeppar i någon timme.
2. Hacka upp alla ingredienser till salladen och blanda om.
3. Stek på hög värme i 30-40 sekunder på varje sida. Innertemperaturen ska vara 31 grader. Kör du den för länge blir den torr och tråkig.
4. Avsluta med att klämma över lite lime och njut!