Perfekt när man har rester över efter tacomiddag.
[one_third class=”” last=”no” ]
Pajdeg:
210 gr vetemjöl
100 gr smör
1 äggula
1 msk olja
3msk vatten
[/one_third]
[one_third class=”” last=”no” ]
Fyllning:
2 påsar tacokrydda
1 dl vatten
500 gr köttfärs
100 gr tomat
100 gr paprika
1 burk majs
200 gr riven ost
[/one_third]
[one_third class=”” last=”yes” ]
Äggstanning:
4st ägg
2 dl gräddfil
1,5 dl
mjölk
[/one_third]
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°
- Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
- Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
- Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
- Stek köttfärsen med tacokryddorna och 1 dl vatten
- Hacka tomat och paprika (Spar några skivor av paprikan för dekoration)
- Blanda köttfärs, tomat, paprika och majs
- Lägg i pajskalet
- Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg