Tant Cias hjärtekaka heter den, då lite gott någon gång kan vara gott för själen., Även om den rent fysiskt kanske inte är superbra för hjärtat!
Det här behöver du :
2 ägg
2 dl socker
1 dl varmt vatten
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Ovanpå kakan:
100 gr smält smör
1 äggula
½ dl socker
Cocosspån
Sätt ugnen på 200ºC. Smörj och bröa en platt kakform, jag gillar min hjärtform.
Vispa upp ägg och socker.
Vispa ner bakpulver och vaniljsocker.
I med vatten och mjöl.
Häll smeten i formen och placera den i mitten av ugnen.
Gyllenbrun är ett ledord.
Känn efter om kakan är klar med en provsticka efter 30 min.
Normal tid är mellan 30-40 min.
Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna.
Under tiden kakan svalnar rör ihop smör och äggula (Viktigt! – Smöret får inte vara för varmt när äggulan blandas ner då stelnar gulan och det skär sig. Då är det bättre att ha smör och äggula i kastrullen redan från början). Tillsätt socker och värm sedan på varmplatta tills sockret karamelliseras heter det visst på bagarspråk tror jag. Låt det svalna. Bred ut krämen på kakan toppa med Cocos.